Рікко

Чому губки для миття посуду різнокольорові?

Чому губки для миття посуду різнокольорові?

Класична губка для миття посуду має 2 поверхні. Верхня являє собою поролон, нижня - скотч-брайт. Колір першої частини залежить тільки від виробника. Він не вказує на будь-які характеристики, а потрібен лише для краси. Другий шар забарвлюється в залежності від жорсткості, і виробник не може змінювати цю характеристику. На полицях магазинів можна зустріти губки зі скотч-Брайт одного з п'яти кольорів.

Що означає жовтий колір?

Жорстка поверхню на мочалці використовується для видалення бруду. Скотч-брайт жовтого кольору відрізняється найбільшою м'якістю. Губки цього типу можна використовувати для тарілок, келихів, чашок та іншого посуду, аксесуарів. Жовтий шар забезпечує дбайливий догляд. За допомогою такого скотч-брайт можна відполірувати посуд зі скла або кришталю.

Губка з жовтим шаром відрізняється відсутністю абразивних частинок. Подібні модель виготовляються спеціально для очищення делікатних матеріалів. Скотч-брайт не залишає подряпин і інших пошкоджень. При цьому такий губкою не вийде відмити нагар або присохлу бруд. Жовтому скотч-Брайт варто віддати перевагу при обробці делікатній посуду без серйозних забруднень.

Опис кольорових зелених губок

Саме такий варіант найчастіше зустрічається на полицях магазинів. Найпоширеніші скотч-Брайт не можна використовувати з емальованому і тефлоновим посудом. Повсть досить щільний і має безліч абразивних частинок. Подібні варіанти не варто застосовувати для очищення посуду з декоративним або антипригарним шаром. Однак це хороше рішення для видалення задавненої бруду, засохлої їжі і нагару. А ще такими губками можна мити металевий посуд. Цей тип скотч-брайт по жорсткості займає 4 місце з 5.

Різнобарвні губки дозволяють відмити абсолютно будь-який предмет. Важливо тільки правильно вибрати колір скотч-Брайт щоб не нашкодити поверхні. При цьому на упаковці немає порад щодо застосування різних видів абразивної поверхні. Виробники не акцентують увагу на відмінностях повстяного шару.

Жовті і зелені губки є найпопулярнішими і використовуються багатьма господинями. Однак є ще три види. Розуміння їх особливостей істотно полегшить роботу по дому.

Чорний. Колір вказує на максимальну щільність віскози і зміст абразивних речовин. Чорні варіанти менш популярні, зустрічаються вони рідше. Губка створена спеціально для видалення нагару і складних плям. Застосовувати її на делікатних поверхнях не можна: абразив залишить подряпини і зашкодить матеріал. Багато господині і зовсім не застосовують чорний скотч-брайт для посуду. Найчастіше вони використовують губки такого типу для миття унітазу і ванни, раковини. Це обумовлено тим, що чорний повсть полегшує видалення бруду будь-якої складності і дозволяє прибрати вапняний наліт.

Синій. М'яка поверхня. Така губка дуже схожа з жовтою, вона наступна по жорсткості. Модель допустимо використовувати для мятья скляних виробів. Навіть при ретельному терті поверхня не буде пошкоджена. Однак з сильними плямами або застарілі залишками їжі може не впоратися.

Червоний. Досить щадна поверхню дозволяє прибрати засохлу їжу. При цьому червоний скотч-брайт можна використовувати для миття емалі і тефлону. У деяких виробників такої повсть може бути пофарбований в помаранчевий колір. Накладки дозволяють прибирати досить серйозні забруднення з делікатних матеріалів. Ось тільки в'їдаються плями і нагар подібної до губки не по силам.

Пориста поверхня дає мікробам можливість активно розмножуватися. Одну губку слід використовувати не більше тижня.

Також варто відзначити, що відтінки скотч-брайт в деяких випадках залежать від виробника. Наприклад, червоні поверхні іноді можуть бути більше схожі на руді. Це пов'язано з особливостями технології фарбування. Зручно застосовувати губки від одного виробника, щоб не плутатися.

Якщо в будинку багато посуду з делікатних матеріалів, то варто запастися жовтими та червоними моделями. Для мятья звичайних чашок, тарілок, металевих сковорідок і каструль без антипригарного шару застосовуються зелені скотч-Брайт. Чорні слід мати під рукою для простого видалення найскладніших плям. Використання накладок з різною жорсткістю дозволяє позбавлятися від бруду і не псувати посуд.

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотний дзвінок